Agility

Om Agility

Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten visades första gången vid en stor hundutställning i England år 1978. I mitten av 1980-talen introducerades agility i Sverige, och sedan 1987 är det en officiell hundsport. (SBK.se)

Bialitt Hundcenter

Agility - Grundkurs

Passar dig som gillar att göra fartfyllda aktiviteter som kräver samarbete, kommunikation och glädje. Din hund ska ha grundlydnad och vara minst 12 månader innan du börjar med agility. På kursen kommer samtliga agilityhinder gås igenom samt risker och regler kring agilityn som sport. 

Agility - Fortsättning

Denna kursen bygger vidare på grundkursen men riktar om fokuset till den allra viktigaste delen i agility; HANDLING. På denna kursen kommer samtliga byten presenteras och även grunden för att bli en bra förare till sin hund på agilitybanan. 

Agility - Blåbär

För er som har kommit en bit på vägen passar Agility - Blåbär alldelles utmärkt. Här fokuserar vi på att klara av blåbärsbanor för att kunna ställa upp på inofficiella blåbärstävlingar både arrangerat på Bialitt men även av andra arrangörer. Kursens viktigaste innehåll är handling och tävlingskunskap; både praktiskt och teoretiskt. 

Aktiv Agility

Aktiv Agility riktar sig till er tävlingsekipage då deras utbud av kurser finns på alla nivåer inom tävlingsagilityn, från blåbärsklass till landslag. Förutom deras terminskurser så arrangeras olika former av temakurser många helger om året. För mer info klicka in er på deras egna hemsida.

OBS! Anmälan till Aktiv Agilitys kurser sker genom deras hemsida.