Instruktörerna

Våra kurser hålls av:

 • Britt Rundgren - Valp, Lydnad, Rallylydnad, NoseWork, Agility, Spår, Kroppskontroll och Hoopers

 • Emelie Rundgren - Agility, Rallylydnad, Hoppteknik och Hoopers

 • Elsa Perez Rundgren - Rallylydnad och Agility

 • Bende Press - Dog Dancing , Hoopers och Bollvallning

Samt våra samarbetspartners Linda & Magnus Andkvist AKTIV AGILITY

Britt Rundgren

Britt grundare och ägare av Bialitt Hundcenter har hållit på med hund sen 1980-talet. Det blev en massa år på Brukshundsklubben i Ängelholm, där det tog slut efter meningsskillnader. Hon började med en västgötaspets, sen en rottweiler, med dessa hundarna tävlade hon SM i agility. Idag har hon en labrador som hon tränar men inte tävlar då all hennes tid läggs på kursverksamheten, något som hon brinner för!

Britt har under åren gått så många kurser att det skulle bli en oändlig lista. Men det har varit allt från brandvarnarkurs för Anders Hallgren, agility för Annica Aller, lydnad för Matha Landin nuvarande landslagstränaren för lydnadslaget.

Emelie Rundgren

Emelie barnbarn till Britt, född i Spanien, med en medfödd talang och passion för hundträning.

Emelie har tränat sen hon var 4 och har idag tre hundar, Vidar, Cosmic och Eris. Luffsen, hennes första hund, fick hon när var 6 år gammal. När hon fyllde 10 fick hon sin västgötaspets Vidar som tränar och tävlar agility, rallylydnad och lydnad. När Emelie fyllde 13 fick hon Cosmic, mellanpudeln, som också tävlas i agility. Eris som hämtades våren 2021 är också en västgötaspets och Emelies framtida tävlingshund som tränas inom diverse hundsporter.

Hon har gått massvis med kurser för bland annat Annica Aller, Jouni Orenius, Jenny Damm, Anne Karlsson, Martha Landin, Maja Holmström, Iwona Golab och många till.

Meriter:

 • År 2015 vann Vidar och Emelie rallylydnads SM för ungdomar.

 • År 2018 var Vidar den bästa västgötaspetsen i bruksgrenarna.

 • År 2019 var Vidar bästa västgötaspetsen i rallylydnad.

 • År 2021 blev Vidar årets spets på spets SM, där de tävlade agility, Hoopers, Rallylydnad och Nosework.Elsa Rundgren

Elsa, barnbarn till Britt, född i Spanien, med ett stort hjärta för hundarna och ett fantastiskt tålamod.

Elsa fick sin första hund, Sol, när hon var 5 år gammal. Hon fick verkligen använda hela sitt tålamod med Sol, som inte var en lättränad hund. Hon fick sin andra pudel, Milou, vid 10 års åldern. De har tillsammans tränat intensivt för olika instruktörer, bla Annica Aller, Iwona Golab mfl och tävlar idag i rallylydnad fortsättning, agility klass 2 och nosework.

Aktiv Agility

Linda och Magnus Andkvist som driver Aktiv Agility håller kurser för ekipage som vill tävla inom agility och har varit verksamma sedan 2001.

Några få meriter som de har tagit:

 • SM-brons 1994 (lag)

 • USM-brons 2001 & USM-silver 2001 (lag)

 • Kvalad till SM 1991-1994 & 2008-2020

 • uttagen till WAO 2014

 • uttagen till WAO 2018

 • uttagen till WAO 2020

Läs mer på deras hemsida på knappen undertill:

Bende Press

Bende har haft hund hela sitt liv. Hon älskar att jobba med hunden, samt att var en del av det team work som skall finnas med hunden. Hon anser att det krävs teamwork för att kunna uppnå mål med sin hund och alltid positiv träning.

Hon har personligt gått vägen från att utbilda jakt hund, (Pointer) samt till SoR sök och räddning med Leonberger till att hon i dag tävlar i Trix - Hoopers – Dog Dancing ( Freestyle, HtM , team work )samt Rally både i Sverige men också ute i Europa.

På Bendes CV hittar vi bland annat instruktörsutbildningar i Rallylydnad, Freestyle, Frisbee, Balans, Cavaletti instruktör samt nytt Hoopers instruktör. Hon har deltagit i workshop med de bästa i värden inom DogDancing & trix. Hon är domare i Freestyle samt rallylydnads skrivare.