Instruktörerna

Våra kurser hålls av:

 • Britt Rundgren - Valp, Lydnad, Rallylydnad, NoseWork, Agility, Spår, Kroppskontroll

 • Emelie Rundgren - Agility och Ungdomskurs Agility

 • Elsa Perez Rundgren - Rallylydnad och Agility

 • Bende Press - Dog Dancing och Hoopers

 • Mimi Jönsson - Agility

Samt våra samarbetspartners Linda & Magnus Andkvist AKTIV AGILITY

Britt Rundgren

Britt grundare och ägare av Bialitt Hundcenter har hållit på med hund sen 1980-talet. Det blev en massa år på Brukshundsklubben i Ängelholm, där det tog slut efter meningsskillnader. Hon började med en västgötaspets, sen en rottweiler, med dessa hundarna tävlade hon SM i agility. Idag har hon en labrador som hon tränar men inte tävlar då all hennes tid läggs på kursverksamheten, något som hon brinner för!

Britt har under åren gått så många kurser att det skulle bli en oändlig lista. Men det har varit allt från brandvarnarkurs för Anders Hallgren, agility för Annica Aller, lydnad för Matha Landin nuvarande landslagstränaren för lydnadslaget.

Emelie Rundgren

Emelie barnbarn till Britt, född i Spanien, med en medfödd talang och passion för hundträning.

Emelie har tränat sen hon var 4 och har idag tre hundar, Luffsen, Vidar och Cosmic. Luffsen. Hennes första hund, fick hon när var 6 år gammal. Sen när hon fyllde 10 fick hon sin västgötaspets Vidar som hon har tränat och tävlat agility, rallylydnad och lydnad. När Emelie fyllde 13 fick hon Cosmic, mellanpudeln, som också tävlas i agility. Hon har gått massvis med kurser för bland annat Annica Aller, Jouni Orenius, Jenny Damm, Anne Karlsson, Martha Landin, Maja Holmström och många till.

Meriter:

 • År 2015 vann de rallylydnads SM för ungdomar.

 • År 2018 var Vidar den bästa västgötaspetsen i bruksgrenarna.

 • År 2019 var Vidar bästa västgötaspetsen i rallylydnad.


Elsa Rundgren

Elsa, barnbarn till Britt, född i Spanien, med ett stort hjärta för hundarna och ett fantastiskt tålamod.

Elsa fick sin första hund, Sol, när hon var 5 år gammal. Hon fick verkligen använda hela sitt tålamod med Sol, som inte var en lättränad hund. Hon fick sin andra pudel, Milou, vid 10 års åldern. De har tillsammans tränat intensivt för olika instruktörer, bla Annica Aller, Iwona Golab mfl och tävlar idag i rallylydnad fortsättning, agility klass 2 och nosework.

Aktiv Agility

Linda och Magnus Andkvist som driver Aktiv Agility håller kurser för ekipage som vill tävla inom agility och har varit verksamma sedan 2001.

Några få meriter som de har tagit:

 • SM-brons 1994 (lag)

 • USM-brons 2001 & USM-silver 2001 (lag)

 • Kvalad till SM 1991-1994 & 2008-2020

 • uttagen till WAO 2014

 • uttagen till WAO 2018

 • uttagen till WAO 2020

Läs mer på deras hemsida på knappen undertill:

Bende Press

Bende har haft hund hela sitt liv. Hon älskar att jobba med hunden, samt att var en del av det team work som skall finnas med hunden. Hon anser att det krävs teamwork för att kunna uppnå mål med sin hund och alltid positiv träning. J

Hon har personligt gått vägen från att utbilda jakt hund, (Pointer) samt till SoR sök och räddning med Leonberger till att hon i dag tävlar i Trix - Hoopers – Dog Dancing ( Freestyle, HtM , team work )samt Rally både i Sverige men också ute i Europa.

På Bendes CV hittar vi bland annat instruktörsutbildningar i Rallylydnad, Freestyle, Frisbee, Balans, Cavaletti instruktör samt nytt Hoopers instruktör. Hon har deltagit i workshop med de bästa i värden inom DogDancing & trix. Hon är domare i Freestyle samt rallylydnads skrivare.

Mimi Jönsson

Mimi bor med sin sambo och deras 3 hundar utanför Mörrum. Mio är hennes tävlingshund, och det är framförallt agility som gäller. Men de tränar även lydnad och nosework, och deras nyaste intresse är bikejoring. Freddie är hennes sambons blivande tävlingshund, och de kommer tävla i canicross.

Mimi har genom åren gått flertalet utbildningar och kurser då hon tycker det är fantastiskt roligt att få lära sig saker om hundar. Bland annat instruktör, hundmassör, canineopat, hunddagisföreståndare, djurvårdare med D9 behörighet, klickerkloks djurtränarutbildning, Hund.

För mig är det viktigt att se till varje hund och till varje människa jag möter. På mina kurser kan det vara väldigt varierat med ålder och raser, men det spelar mig ingen roll. Övningar ska kunna anpassas så både den yngsta och äldsta finner det utmanande och givande att träna! Med mig tränar du med positiva, uppdaterade och moderna metoder. Vi undviker obehag utan fokuserar på att bygga bra känsla och samarbete

Mimi driver Lyckans Hund klicka här för att titta in på hennes Facebook sida